Ontsteking Volvo 244GLE afgesteld

ontsteking 244 gesteldEigenlijk had ik er al veel eerder naar moeten kijken, maar vandaag heb ik de ontsteking van mijn Volvo 244 even goed gesteld. De bougies en bougiekabels waren al nieuw en toch had hij niet zoveel fut voor een B23E. Het bleek dat de ontsteking bij 800rpm op 15 stond in plaats van 5. Dat aangepast en daarna ging hij bij 2500rpm netjes naar de 26 a 30. Al even een kort proefritje gemaakt en hij lijkt meer vermogen te hebben. Hopelijk gaat ook het verbruik wat omlaag.

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate