Onderdelen gekocht op de Volvo Klassieker Beurs

HD achterverenNaast het algemene verslag van de beurs, ook even een overzichtje van de verschillende onderdelen die ik toch nog weer gekocht heb. In elk geval ging ik mijn bestelling die ik bij Dries Bakkenes van Volvo Klassiekers had geplaatst ophalen. Hij had een leuke 10% korting actie, dus ik had sowieso HD veren voor mijn Volvo 144 GL gekocht. Die hangt nu al erg achterover en er zit nog niet eens LPG in. Daarnaast bij Dries ook een bus remmenreiniger, uitlaatpasta en vier bougies besteld (om te kijken of de Amazon daar beter op loopt dan de iridium denso exemplaren).

Verder bij Jos245 van het volvolvo.nl forum zoals afgesproken een achterruitje gehaald om de schade aan mijn 244 te herstellen. Wel kwamen we er al pratend achter dat ik waarschijnlijk een plakruit heb waardoor het niet zeker is of dit ruitje wel past.

achterruit links jos

Uiteraard ook nog wel wat ad-hoc spullen gekocht. Twee jaar geleden stond er een verkoper van industriele lijm die uitermate geschikt is voor het lijmen van bijvoorbeeld rubber. Toen niet gekocht vanwege een te hoog Tell Sell gehalte, maar later toch een paar keer gemist. Vorig jaar stond hij er niet, maar dit jaar wel weer. Nu maar meteen gekocht. Ook bij hem (de nieuwe Tell Sell actie) een supermooi striptangetje gekocht.

lijm en tang

In de grabbelbakken vond ik nog een LPG relais en mooie 5-pins lichtschakelaar voor m’n 244. Handig om als reserve te hebben, want ik heb er inmiddels al twee versleten.

schakelaar en relais

Ook heb ik voor mijn Volvo 144 GL twee tellerunits uit een vroege 240 gevonden. Het huis is net anders, maar de meters zijn precies hetzelfde. Bij de ene zit de kilometerteller helemaal vast, dus die is meer voor onderdelen erbij. Nu ga ik van vertragingsgetal 0,585 naar 0,604 dus hopelijk is daarmee het 10% teveel aangeven ook verleden tijd.

tellerbakken

Tot slot alvast wat onderdelen voor m’n Volvo 245 GLE gekocht. Voor links en rechts een nieuwe stuurkogel en alle remslangen nieuw.

remdelen stuurkogels

Nu kan ik mooi weer even vooruit qua klussen. Ook heb ik een aantal dingen niet gevonden, waaronder een overdrive handle voor m’n 144, dus daar blijf ik naar op zoek.

De splinternieuwe wieldoppen met een rood hart die m’n vader voor z’n Duett had gekocht bleken helaas niet te passen. Helaas was retourneren geen optie, dus die gaan waarschijnlijk weer in de verkoop.

wieldopZijn overigens niet goedkoop. Ze lagen bij Wagner & Gunter voor 300 euro per set en dan zelfs zonder rood hart. Zoveel hoeven deze echter ook weer niet te kosten.

1 gedachte over “Onderdelen gekocht op de Volvo Klassieker Beurs”

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate