Olie bijgevuld van versnellingsbak

overdriveTijdens het rijden in mijn Amazon maakte hij opeens twee keer heel even hogere toeren. Dit terwijl ik het gas constant ingetrapt hield, we niet naar boven of beneden reden en ik niet aan de koppeling kwam. Mijn eerste gedachte was een storing in de overdrive. Dat die heel even uit en meteen weer inschakelde uit zichzelf. De oorzaak kon wel eens te weinig olie zijn. Daarom maar even in z’n 4 gereden en thuis meteen het oliepeil van de versnellingsbak gecontroleerd. Er zat inderdaad te weinig in en de bak vertoonde kleine sporen van lekkage. Meteen maar weer bijgevuld. Hopelijk geen (blijvende) schade aan de bak of overdrive.

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate