Nieuwe veren en schokbrekers op Volvo 144 GL gezet

nieuwe veer en schokbreker rechtsVandaag meteen maar aan de slag gegaan met de nieuwe verzwaarde achterveren die ik op de Volvo Klassieker Beurs had gekocht. Ook maar meteen de nieuwe Koni rood schokbrekers die ik al wat langer geleden gekocht had gemonteerd.

Wonder boven wonder ging het allemaal vrij makkelijk los en had ik de nieuwe veren en schokdempers er zo onder. Ik moest alleen even de onderste bus uit de schokbreker persen.

Wel viel me op dat de auto bij de schokbrekers (een bekende zwakke plek van de 140-serie) wat oppervlakkige roestschade heeft. Dat moet dus zeker nog even kaal om dit te behandelen.

Er zit nogal wat lengteverschil in de oude en de nieuwe veer.

nieuwe versus oude achterveerDaar komt bij dat de nieuwe veer ook iets stugger is omdat het een HD veer is. Nu de auto weer op z’n wielen staat lijkt hij zo op het eerste gezicht inderdaad een stuk minder ver door te hangen naar achteren.

achterwiel minder doorgezakt

Morgen in het licht nog maar even kijken en een proefritje maken.

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate