Nieuwe remslangen en winterbanden op de Volvo 142 DL

remslangen vervangenOm juist nu in de winter goed met de auto te kunnen rijden, moeten de remmen wel goed werken. Gelukkig was het een heerlijke dag om onder de carport te sleutelen. Ik heb alle zes de remslangen vervangen door nieuwe die ik gekocht had. “Helaas” waren de oude remslangen ook lang niet slecht. Deze zaten verder niet verstopt. Wel waren ze vrij stug, dus ik heb ze toch maar preventief vervangen. Tijdens het ontluchten bleek wel wat het doorspoelen van het remsysteem geen kwaad kon.

Na een nog wat nadere inspectie blijkt het te liggen aan de remklauwen voor. De zuigers gaan niet soepel genoeg terug. Ik heb het door wat heen en weer bewegen wel weer gangbaar gekregen, maar er moeten toch maar nieuwe remklauwen op. Daarom maar even op zoek naar een setje ATE remklauwen. Het goede nieuws is, dat de rembekrachtiger dus nog wel goed is.

winterbanden erop 2011

Daarnaast ook meteen de winterbanden erop gezet die ik laatst al had gekocht. Staat uiteindelijk best mooi met zwarte velgen zonder wieldoppen in combinatie met een gele auto.

winterbanden zwarte velgen

 

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate