Nieuwe NGK bougies in Volvo Amazon gezet

nieuwe bougies NGKM’n Amazon liep niet zo heel mooi en pakte vanuit stationair niet zo heel goed op. Dit was ontstaan na het plaatsen van een nieuwe bobine. Gek genoeg, want dit zou juist een verbetering moeten opleveren in combinatie met de 123-ontsteking. Het bleek dat de rotor en verdeelkap aan vervanging toe waren. Dit hielp al wel iets, maar nog niet helemaal.

Een mogelijke oorzaak waren de Iridium Denso bougies die ik tegelijk met de nieuwe bobine gemonteerd had. Daarom had ik gebruikmakend van de beursaanbieding een nieuw setje NGK BP6HS bougies gekocht en op de beurs bij Volvo Klassiekers opgehaald.

Laatst wilde ik ze al uitwisselen, maar het bleek dat de derde bougiekabel wat losjes dat. Zou dat dan de oorzaak zijn geweest? Toen de Iridium Bougies toch maar weer teruggezet. Helaas liep de motor toch nog niet mooi. Daarom nu toch maar de NGK bougies erin gezet. De motor loopt nu een stuk mooier! Zouden die Iridium bougies dan toch een fabeltje zijn?

1 gedachte over “Nieuwe NGK bougies in Volvo Amazon gezet”

 1. zelfde probleem, 2 soorten iridium bougies geprobeerd, in mijn b20 blok helaas met slechte resultaten.
  ook geprobeerd:
  mijn beste ervaring is met de bpr6es en de bpr6hs.
  wat mij ook op valt is dat niet alle nieuwe bougies even goed zijn bij aanschaf, soms moet je nog een keer 1 of 2 wisselen voor een nieuwe, voor dat de motor goed loopt.
  bpr5hs
  bp6hs
  bpr6es
  bpr6hs
  bp7hs
  bpr8hs
  bpr6hix

  Beantwoorden

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate