Nieuwe Mahle B21A zuigers gekocht

Mahle 0373601Al enige tijd heb ik het plan om een B20 op te laten boren naar B21 door Tinustuning. Dat kan relatief eenvoudig met blokken met een 8-gats krukas, omdat dan drijfstangen van een B21 er zo op passen. Tijdens het vervangen van de achterste krukaskeerring van mijn later APK afgekeurde Volvo Amazon ondekte ik dat die voorzien is van zo’n blok. Aanvankelijk had ik een B21A met maar 160.000 kilometer als donor voor de zuigers. Omdat het laten opboren ook al een aardige investering is, heb ik toch voor de zekerheid maar nieuwe Mahle zuigers (onderdeelnummer 037 36 01) gekocht. Deze zijn oorspronkelijk voor een B21A in een Volvo 240.

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate