Nieuwe kokerbalk linksvoor zit erin

Na een hele aanloop waarbij ik een begin heb gemaakt met de reparatie van de bodem linksvoor nu een belangrijke mijlpaal: de nieuwe kokerbalk zit erin. Na het verwijderen van het oude laswerk, fixeren van de body, goede balk gevonden bij Eric van Vliet en weghalen van de oude balk, kwamen vandaag alle puzzelstukjes samen. Ik kreeg supersnel een vervangende dwarsbalk binnen van Nordicar omdat de Klokkerholm versie die ik eerst geleverd had gekregen niet goed paste.

kokerbalk   dwars

Die er even tussen gehouden ter controle en nu kwam alles goed uit en kwam het overeen met de referentie maten die ik had opgeschreven. Daarop eerst de knik in de balk van Eric gefixeerd.

knik   vastgelast

Vervolgens de las afgeslepen met een lamellenschijf en de kleine aanwezige putjes gevuld met tin en mooi glad gemaakt.

laskieren   vertind   en   strakgemaakt

Daarna de balk eronder en met de bout voor de bevestiging van de voorstoel gefixeerd. Eerst aan de onderkant alles gelast en daarna de proplassen in de vloerplaat gedaan.

bodemplaat   geproplast

Hij zit er netjes in al zeg ik het zelf.

nieuwe   kokerbalk   zit   erin

Nog even de putjes in de lasnaden vertinnen en dan verder met de bodemplaat zelf en het dwarsbalkje erin zetten.

2 gedachten over “Nieuwe kokerbalk linksvoor zit erin”

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate