Nieuwe combi deuren en gereviseerde voortrein gekocht

Toen ik mijn assen had gedemonteerd ontdekte is dat er laswerk nodig was aan mijn subframe. Op zich niets wat niet te herstellen was, maar een kant en klare die al gestraald en in kleur gespoten is, scheelt veel tijd. Ik vond een gereviseerd exemplaar wat daarna nooit gemonteerd is geweest.

gereviseerd   subframe

hoek   steunpunt   rubber   bovenste   draagarm   perfect

De enige plekken die nog even aandacht behoeven qua conservering zijn de verstevigingsribben van de onderste draagarm bussen aan de achterzijde. Hier ga ik nog wat RX5 in laten lopen en afwateringsgaatjes boren.

Tevens heb ik een gebruiksklare voortrein gekocht. Deze is als nieuw gereviseerd en daarna zes jaar gebruikt. Die komt onder mijn cabrio omdat die is afgekeurd op de vooras.

gebruiksklare   voortrein

Hij moet wel weer even nagelopen worden en ik ga de veren vervangen voor verlagingsveren, maar verder is hij prima bruikbaar.

New old stock (NOS) deuren gevonden

Bij dezelfde verkoper heb ik ook vier supergoede combi deuren gekocht. De twee voordeuren zijn zelfs splinternieuw en hebben alleen wat vliegroest.

nieuwe   voordeur   amazon   4d   RV   653799

Alle randjes zijn precies zoals het hoort en er is nog nooit aan gelast.

nieuwe   voordeur   amazon   4d   LV   653798

De vliegroest ga ik eraf laten stralen en daarna laat ik ze in de epoxyprimer spuiten.

NOS   voordeur   amazon   4d   RV   653799

Vervolgens is het een kwestie van behouden met Mike Sanders fett.

De achterdeuren zijn in nog mooiere staat, want die zijn zelfs al gespoten. Ook dit waren new old stock deuren en hebben daarna maar kort gemonteerd gezeten.

nieuwe   achterdeuren   combi

Ook hier afwateringsgaatjes en hoeken zoals ze uit de Volvo fabriek kwamen destijds.

afwatering   open   en   hoek   perfect

Nu is alleen de vraag of ik op dit niveau doorga en ook nieuwe voorschermen en een nieuw front ga monteren. Mijn huidige voorschermen zijn op zich goed en ogen helemaal roestvrij. De rechter heeft alleen wat opslag schade. Ik denk dat ik die maar behoud. Qua front is een andere denk ik wel raadzaam omdat er steunen voor mistlampen in gemaakt zijn. Goede achterkleppen heb ik al, maar die laat ik wel ook stralen.

6 gedachten over “Nieuwe combi deuren en gereviseerde voortrein gekocht”

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate