Nieuwe carrosseriezaag en luchtvijl ineen gekocht

Mijn Airpress HL360/50 compressor bleek te weinig capaciteit te hebben om mijn mini slijptol echt vermogen te geven. Die Rodac RC268 slijper heeft een luchtverbruik van 300 liter per minuut. Daardoor wist ik dat ik de Rodac RC312 carrosseriezaag met een verbruik van 360 liter/min die ik ook gekocht had niet eens hoefde te proberen. Hoewel ik voornemens ben om een zwaardere compressor aan te schaffen, is een verbruik van 360 ltr/min echt veel en kon ik beter op zoek naar naar een andere luchtzaag. Gelukkig kon ik de Rodac carrosseriezaag ondanks dat ik hem al een hele tijd geleden gekocht had retourneren bij CROP. Wel betaalde ik een deel van de door Rodac berekende restock kosten, maar goed dat is beter dan een onbruikbaar apparaat.

Na wat zoeken kwam ik uit bij een Master luchtvijl en zaag compact met een verbruik van nog geen 200 liter/min.

luchtvijl   carrosseriezaag

Met name het feit dat hij ook als vijl ingezet kan worden en relatief klein is sprak mij erg aan. Gaat goed van pas komen bij het verder opknappen van mijn 123GT, zelfs nu al bij de rechterkant.

Update: 2x Defect, maar goede service!

Al vrij snel werkte de luchtzaag niet helemaal soepel meer en startte hij vaak niet. Gelukkig kreeg ik erg goede service van Jeroen van Vorstmantrading en kon ik hem geheel kosteloos omruilen.

Van die nieuwe zaag heb ik echter ook niet veel plezier gehad. Die hield het ook vrij snel voor gezien. Wederom een goede service van Jeroen! Hij gaf aan het beeld te hebben dat ik gewoon pech had en het stuk gaan niet te maken had met mijn gebruik. Ik wilde echter niet meer dezelfde en heb met bijbetaling van mijn kant gekozen voor de zwaardere versie, weer met vijl mogelijkheid.

zware   master   luchtvijl   en   zaag

Deze gaat door maximaal  2,5 mm staal en is dus relatief zwaar. Hij voelt ook solide aan en mijn eerste gebruikerservaringen zijn goed.

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate