Nieuwe APK en uitlaat voor Volvo 940

Op 10 januari is de vervaldatum van de APK van mijn 940. Dat is zo in de kerstvakantie net een onhandige datum. Gelukkig had Autoservice Twello waar ik al wel vaker heen was geweest op oudjaarsdag wel tijd. Uiteindelijk hoefde alleen een deel van de uitlaat vervangen te worden en dat heb ik laten doen. De remschijven had ik onlangs zelf al vervangen. Nu kan hij er weer mooi even tegenaan.

940 APK Autoservice Twello

Helaas rijdt hij sindsdien alleen niet meer op LPG. Hij begon te stotteren en inhouden en deed het vervolgens op benzine prima. Na de volgende keer starten brandde er in de LPG schakelaar helemaal geen lampje. Dat duidt dus op een elektrisch probleem. Nog maar even op zoek dus.

Update: Het was inderdaad een elektrisch probleem, een los contact in de spanningstoevoer van de LPG installatie. Deze zit met aparte zekeringen rechtstreeks op de accu. Vermoedelijk is bij de APK de accupool er even af geweest (de klok stond ook een half uur achter) en is daarbij het contact losgeraakt.

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate