Nieuwe airco condensor in Volvo 940 gezet

940   op   autec   brugNa een mislukte poging om een nieuwe condensor te installeren vorig jaar oktober omdat ik niet het juiste type had ontvangen, nu een nieuwe poging. Inmiddels had ik de juiste condensor binnen en had ik een setje nieuwe airco o-ringen gekocht. Omdat het nu toch echt zomers wordt, hoog tijd om alles in te bouwen.

Dit kon mooi op mijn nieuwe Autec brug. Eerst paste de 940 er niet op omdat de bodemvrijheid te laag was. Daardoor even op twee balkjes gereden. Het bleek dat een uitlaatklem het laagste punt was en tegen de brug aan kwam. Die ook meteen even gedraaid.

nieuwe   airco   condensor   940   gereedDe sensoren met nieuwe seals in de nieuwe condensor gezet en daarna alles monteren. De V-snaar zit er alleen nog niet op. Eerst maar laten afvullen. Het koelmiddel smeert immers ook de pomp, dus die mag nu absoluut niet draaien. Nu maar hopen dat dit inderdaad het enige probleem met de airco was en dat hij het straks gewoon goed doet.

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate