Nieuwe achterschermen (NOS) Volvo Amazon gekocht

achterscherm volvo amazonDe achterschermen van mijn Volvo Amazon cabrio zijn in matige staat. Aan een kant is er ooit eens een nieuwe wielrand in gezet en ziet het eruit als een maanlandschap. Dit is erg kostbaar om strak te laten maken. Aanvankelijk wilde ik de achterschermen uit mijn Amazon casco halen als donor, maar die bleken onderaan ook al niet al te best meer. Alleen een wielrand erin zetten is ook niet echt een optie omdat ik de mechanieken voor de achterramen er eigenlijk ook van buitenaf in wil zetten.

Wonder boven wonder kwam ik twee new old stock (NOS) achterschermen tegen. Zowel een linker achterscherm (nummer 659445) als een rechter achterscherm (nummer 659446). Hadden jaren op een stoffige zolder gelegen en zaten nog in het originele karton.

Achterscherm   volvonummer   659445

Een prachtige basis om m’n cabrio mooi strak te krijgen.

2 gedachten over “Nieuwe achterschermen (NOS) Volvo Amazon gekocht”

  1. Zien er gaaf uit.
    Ik heb problemen bij het plaatsen van een nieuwe kofferrubber: contactlijm laat los. Doe ik het met kit en zo ja hoe vastklemmen in de hoeken???

    Beantwoorden
    • Bij mijn andere Volvo Amazon heb ik het kofferbakrubber erin gelijmd met speciale rubberlijm die ik bij Nordicar had gekocht. Bij het monteren heb ik het rubber wel even moeten rekken en klemmen, maar uiteindelijk zit het na 10 jaar nog steeds prima.

      Beantwoorden

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate