New Old Stock (NOS) plaatwerk en voorste wielrand passend

Aangezien ik al vier new old stock (NOS) deuren heb, wilde ik die lijn maar doorzetten en heb ik ook een nieuw voorscherm en nieuw front gekocht. Beide nog de originele Volvo persing.

NOS   front   amazon

NOS   rechter   voorscherm

Dit rechter voorscherm heb ik gekocht bij Frans Boerkamp in Twello. Hij heeft sowieso erg veel mooie spullen liggen. Zo ook nog twee originele voorste wielranden. De ene was een beetje verzaagd, de andere nog helemaal origineel.

NOS   wielrandjes   voor   buitenkant NOS   wielrandjes   voor   binnenkant

Met die helemaal originele kan ik die andere ook wel weer goed krijgen. Het voordeel is dat deze reparatiestukken ook al het randje naar binnen toe bij de deur eraan hebben zitten. Dat maakt het een stuk makkelijker om ze passend te krijgen. Even vergelijken met de herproductie versie wees ook uit waarom ik die er zo lastig in kreeg toen ik een begin maakte met die wielrand.

vergelijking   met   herproductie   plaatwerk

Het herproductie deel is eigenlijk te vlak. Het nieuwe randje kreeg ik er een stuk makkelijker in.

voorste   wielrand   rechts

Ik begrijp ook waarom ze de kopse kant eraf gehaald hadden. Daarvoor moet je een binnenwielbak met een deuk/uitsparing hebben en die hadden ze blijkbaar niet.

De aansluiting met de deur oogt nu ook beter.

voorste   wielrand   rechts   uitlijning   deur

Uitlijning voorscherm

Het nieuwe voorscherm heb ik ook meteen even gepast. Deze bleek wat te hoog te liggen.

eerste   passing   rechter   voorscherm

Na navraag op het VolvoKV forum bleek dat deze iets van 5 mm speling hoort te hebben. Daarom heb ik de hoogte van het binnenscherm wat aangepast en nu is hij goed. Hij loopt mooi gelijk met de deur.

passing   voorscherm   rechts

 

Dan wordt het bijna tijd om eens wat reparatiedelen erin te gaan lassen na al dat passen en meten.

5 gedachten over “New Old Stock (NOS) plaatwerk en voorste wielrand passend”

  1. Met passen en meten wordt veel tijd versleten. Maar het is wel even nodig om straks een mooi resultaat te krijgen. Goed werk Lars! Ziet er al strak uit!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate