Motorsteun laten tekenen bij Mischa van Garage71

Via New Electric ben ik bij Mischa van Garage71 terecht gekomen voor het laten tekenen en produceren van de motorsteun op basis van de prototypes die ik gemaakt had. Het was een erg leuke en inspirerende kennismaking.

Mischa heeft ook de adapterplaat voor de Siemens motor aan het B20 koppelingshuis en aanpassingen aan de motor verzorgd. Hij heeft al vele jaren ervaring met het bouwen van kitcars en andere custom auto’s met een leuke dynamiek tussen veel vermogen en weinig gewicht. Samen hebben we met een Siemens motor ernaast mijn prototype doorgesproken.

motorsteun   laten   tekenen   bij   Speed   Demon

Dankzij zijn kennis en ervaring nog weer een aantal verbeterslagen doorgevoerd en ontwerp keuzes gemaakt. Zo wordt hij lichter dan ik had gedacht en dat kan makkelijk aldus Mischa.

Vaak zijn mensen geneigd om dingen voor de zekerheid dikker uit te voeren, maar juist daardoor wordt het ook weer zwaarder. Als het dan stuk gaat kan dat komen omdat het werkstuk van zichzelf gewoon te zwaar was. Als reactie gaat men het dan vaak juist alleen maar zwaarder uitvoeren maar het tegendeel is soms juist raadzaam. “Less is more”.

De steun wordt gemaakt uit 4 mm RVS op basis van de vijf buitenste bevestigingspunten op de motor om een zo groot mogelijke arm te hebben. Om de steun sterker te maken wordt er nog een rand omgezet. Om hem lichter te maken wordt daar waar het niets toevoegt qua sterkte juist materiaal weggenomen. Later op de dag stuurde hij mij de volgende tekeningen.

motorsteun   amazon   Siemens   tekening

De volgende stap is het daadwerkelijk maken van de steun op basis van deze tekening.

Ondertussen ga ik verder met de aanpassingen aan de auto en voorbereidingen voor de accubakken. Hiervoor had Mischa ook goede suggesties. Bijvoorbeeld om in de bodembeplating verstevigingspatronen te draaien met een voormachine waardoor het veel dunner uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate