Mini diagnose bij Timen Smit en kleppen gesteld 940

Na het uitlezen van de Vialle LPI installatie en het vervangen van de bougies op vrijdagavond, waren de eerstvolgende verdachten van de storing de lambdasensor en de luchtmassameter.

Gelukkig kon ik op zaterdagochtend, ondanks dat het weekend was, even kort terecht bij Timen Smit in Vaassen. Ik had voor de zekerheid de lambdasonde al gangbaar gemaakt zodat deze indien nodig makkelijk en snel te vervangen zou zijn.

Timen heeft er even snel naar gekeken, ondermeer met een CO meter. Zijn conclusie was dat het brandstof regel systeem gewoon goed is en dat zowel de lambdasonde als de luchtmassameter het gewoon goed doen. Helaas viel de oorzaak niet zo 123 vast te stellen. Ik maak binnenkort een vervolgafspraak om er samen verder naar te kijken.

Thuis heb ik nog wel even de klepspeling gecontroleerd. De uitlaatklep van de vierde cilinder stond aan de krappe kant, dus die heb ik 0,10 ruimer gezet. De anderen stonden gewoon nog netjes op 0,40 mm. Het maakte helaas echter geen verschil.

kleppen   gesteld

Dit weekend ook nog weer een lang stuk met de auto gereden. Voor de zekerheid dus maar wel op benzine. De auto ruikt als je uitstapt wel iets anders, dus het zou kunnen dat hij wat heter loopt.

 

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate