Linkse boutuitdraaiers voor afgebroken tapeind

bout uitdraaiersOm het afgesproken spruitstuk tapeind van de cilinderkop van mijn Volvo Amazon eruit te krijgen, had ik laatst al linksdraaiende tappen en goede boren besteld. Het nadeel van echte tappen is alleen dat je er niet heel veel kracht mee kunt zetten omdat ze kunnen afbreken. Als een tap afbreekt ben je nog verder van huis omdat die erg hard is.

Daarom heb ik ook nog een setje linksdraaiende boutuitdraaiers van Gedore gekocht. Deze hebben als voordeel dat ze wat robuuster zijn en meteen in meerdere maten in een doosje zitten. Het nadeel is echter dat ze conisch zijn en daardoor een tapeind ook vaster drukken.

Tegelijk ook een goede Philips 3 schroevendraaier gekocht en een Gunson lakdikte tester. Als verrassing kreeg ik ook wat Sinterklaas snoepgoed. Leuke actie van Tooltopper.nl!

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate