Lambda bung in RVS uitlaat laten lassen bij Classic Job

Via het Volvo Klassieker Vereniging forum kreeg ik van Teun de tip dat Classic Job in Dalfsen een goed adres was om een bung in mijn RVS uitlaat te laten lassen.

Classic   Job   Dalfsen   logo

Ze hebben de bung die ik had gekocht bij NL Tuning er erg netjes in gelast. Wel bleek dat het geen RVS maar stalen bung was. Ik twijfelde hier al over, maar de verkoper bij NL Tuning verzekerde me bij aankoop dat het 100% zeker een RVS exemplaar was. Toch niet dus. Maar goed, ze hebben hem er toch in weten te lassen gelukkig. Navraag bij NL Tuning leverde nog de volgende reactie op:

Ik heb t even nagekeken en zie inderdaad dat het 409 rvs is, en geen 304. (wat ik eigenlijk dacht)
409 is wel magnetisch, en voor de levensduur maakt dit niet uit.

Het blijkt dus wel RVS te zijn, maar een andere legering.

bung   erin   laten   lassen   bij   classic   job

bung   in   RVS   uitlaat

Sowieso leuk om daar even in de werkplaats rond te kijken. Er staat erg veel mooi spul.

Werkplaats   Classic   Job   Dalfsen

Rally   Porsche   Classic   Job

Van Job kreeg ik nog een goede tip met betrekking de montage van mijn RVS Abarth Style uitlaat.

Doordat RVS erg hard is, is het belangrijk dat de uitlaat niet onder spanning gemonteerd wordt anders zal hij binnen de kortste keren scheuren. Mocht er ergens spanning op komen te staan helpt het door hem even roodgloeiend heet te stoken.

Ik weet nog niet hoe de pasvorm van de uitlaat als geheel is. Hopelijk is het niet nodig, maar anders dus wel belangrijk om er lang plezier van te kunnen hebben.

1 gedachte over “Lambda bung in RVS uitlaat laten lassen bij Classic Job”

  1. Mijn Amazon is in onderhoud bij Classic Job. Ik heb tot nu toe erg prettige ervaringen. Ze zijn niet de goedkoopste, maar ze weten heel goed waar ze het over hebben.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate