Kruiskoppeling aandrijfas Volvo Amazon vervangen

achterste kruiskoppeling vervangenNa een snelwegrit begon de Amazon toch weer aardige “kloink” geluiden te maken. Eerste verdachte: een kruiskoppeling en ja hoor, inderdaad speling op de achterste kruiskoppeling. Niet al te lang geleden had ik de middelste kruiskoppeling al vervangen. Misschien had ik ze toen al allebei moeten doen. Wel had ik gelukkig al drie setjes kruiskoppelingen gekocht toen. Daardoor kon ik er zo aan beginnen en was het een fluitje van een cent. Ook maar meteen de andere twee koppelingen goed doorgesmeerd.

Het “kloink” geluid werd wel een stuk minder, maar is nog niet helemaal weg. De andere kruiskoppelingen zijn goed, dus het zou ook nog wel eens door de achteras kunnen komen.

Er zit in elk geval vrij veel speling in. Het rechterwiel kan aardig heen en weer met de auto in de versnelling en het andere wiel op de grond. Zie hieronder een video.

3 gedachten over “Kruiskoppeling aandrijfas Volvo Amazon vervangen”

   • Ok, I have the same problem. I took the rear axle to a garage, they put on some pasta and I was told the pinion was ok. Now I am changing all 3 universal joints in the drive shaft. We are doing a complete makeover of the suspension and brakes, so it still has to be tested. Amazon 1969.
    I will let you know in a couple of weeks.
    Bo

    Beantwoorden

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate