Kroon Torsynth 10W40 motorolie voor Volvo 940

Kroon Torsynth 10W40 volvo 940Binnenkort maar eens de olie verversen van mijn Volvo 940. Daarom nu vast een voorraad van vier keer 5 liter Kroon Torsynth 10W40 motorolie gekocht. Ik koop graag liever een goed merk zoals Kroon olie dan een budget merk. Uiteindelijk viel dit me reuze mee. Een verpakking van 5 liter was bij e-watersport.nl maar 20,16 incl. BTW met kortingscode COOP ging daar nog eens 10% vanaf. Volgens mij een prima olie als ik de omschrijving van Kroon zelf zo lees:

Torsynth 10W-40 is een moderne brandstofbesparende, universele motorolie gebaseerd op minerale en synthetische basisoliën, welke van nature een hoge viscositeitsindex bezitten. Uitgebalanceerde additives zijn toegevoegd, om de volgende eigenschappen te verkrijgen:

 • Brandstofbesparing (tot 2%)
 • Een zeer hoge viscositeitsindex en een grote weerstand tegen ‘shearing’
 • Een vlotte koude start
 • Een veilige smeerfilm bij hoge temperaturen
 • Een zeer goede detergerende en dispergerende werking (daardoor een hoge ‘Black Sludge’ voorkomende werking)
 • Een zeer sterk anti-slijtage-, anti-corrosie- en anti-schuimvermogen
 • Geschikt voor automobielen met de modernste katalysator technieken

Torsynth 10W-40 is een universele, brandstof besparende motorolie, geschikt voor alle benzine- en dieselmotoren, zowel zonder als met turbo-oplading, in personenwagens en bestelwagens voor zover zij de specificaties API SL/CF of ACEA A3/B3/B4 vragen.

Zie ook de productwebsite van Kroon of het specificatieblad van de Torsynth 10W40.

2 gedachten over “Kroon Torsynth 10W40 motorolie voor Volvo 940”

 1. Hoi, Kroon olie wordt volgens mij gemaakt van gerecycleerde olie.
  Is ideale poetsolie.
  10W40 zou ik nooit in een oudere motor kiepen omdat er al méér speling op de lagers is dan een nieuw blok, ideaal is 20w50 maar die is wat moeilijker te krijgen.
  Heb zèlf heel goeie ervaringen met LATOL, ja ik weet het, is onbekend, maar Google maar eens, ze leveren vele soorten olie waarbij altijd SHELL-olie de basis is.
  Artikelen kun je via het net bestellen en ze leveren aan huis.
  Prima service.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate