Kleppen gesteld van Volvo 244GLE

kleppenstellen 1Sinds de aanschaf van de auto in september, heb ik er al heel wat kilometers mee gereden. Het was niet duidelijk wanneer de vorige eigenaar voor het laatst de kleppen had gesteld. Bovendien reed hij niet prefect, relatief weinig vermogen en slecht lopen, met name direct na overschakelen op LPG. Gelukkig had ik het speciaal benodigde gereedschap al gekocht. Dat wil zeggen de “press tool”. Het was nog wel even prutsen zonder tang om de plaatjes te pakken, met name omdat die lekker vastgeplakt zitten door de olie.
Een aantal plaatjes heb ik al kunnen uitwisselen. Helaas had ik niet genoeg dunne, dus ik bestel meteen maar even een serie dunne. Hij rijdt meteen al een stuk beter.

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate