Kleppen gesteld en compressietest Volvo Amazon

compressietestAl enige tijd loopt m’n Volvo Amazon niet zo mooi meer. Het wordt steeds een stukje beter, maar na laatst ook de bougies nog vernieuwd te hebben is het nog niet helemaal optimaal. Daarom vandaag maar even de klepspeling gecontroleerd. Deze was op alle cilinders zo goed als goed.

Daarom ook maar even een compressietest gedaan. Op zich mooie waarden voor een B20a

Cilinder 1= 10 bar
Cilinder 2= 9,5 bar
Cilinder 3= 10,5 bar
Cilinder 4= 10 bar

Het leek of een bougiekabel niet helemaal goed vast zat. Maar nog steeds loopt hij niet echt netjes. Als hij eenmaal op toeren is, dan is er geen enkel probleem, maar bij stationair en met name bij het oppakken lijken niet alle cilinders mee te doen.

Wel is de spruitstukpakking lek. Misschien krijgt hij daar ook valse lucht. Ik had laatst al een nieuwe besteld, dus die binnenkort maar even monteren.

1 gedachte over “Kleppen gesteld en compressietest Volvo Amazon”

  1. Hoi Lars, ik had een tijdje terug hetzelfde probleem. Bougies, klepspeling en compressie dik in orde, maar stationair niet mooi lopen. Ook het oppakken verliep schokkerig. Sommigen gaven de carburateur de schuld. Zelf dacht ik aan een lekke spruitstukpakking, maar toen ik een nieuwe monteerde zag ik dat er een minescuul scheurtje zat in het inlaatspruitstuk. Deze vervangen voor een goed exemplaar en nu loop de Amazon zoals het hoort…als een zonnetje.
    Succes, groet Ramon

    Beantwoorden

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate