Klapband rechtsachter met Volvo 244

Klapband langs A1Toen ik terugreed van Enschede naar huis over de A1 kreeg ik een klapband rechtsachter. Gelukkig reed ik al op de rechterbaan en kon ik vrij makkelijk op de vluchtstrook komen. Ik was net voorbij een afrit, dus ik ben langzaam naar de vluchtstrook van de afrit gereden. De band was inmiddels immers toch al kapot.

Het reservewiel zat er zo op. Ik heb meestal een gewone hydrolische krik bij me, dat werkt wel zo prettig. Wel bleek de bandenspanning van het reservewiel veel te laag te zijn. Een goede herinnering om dit bij m’n andere auto’s ook even te checken. Gelukkig was nog geen 1500 meter verderop een tankstation en zat er genoeg lucht in om daar heen te rijden.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Vluchtstrook afrit
Gelukkig op de vluchtstrook van de afrit

Na het oppompen rustig op het reservewiel naar huis gereden. Dit is een mooi moment om dan maar weer de zomerbanden te monteren en op zoek te gaan naar een losse vervangende Vredestein Snowtrack 185/80R14 winterband.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate