Kilometerteller Volvo 144 GL vervangen

tellerunit uitgewisseldNadat de teller er vanmiddag alweer mee stopte, heb ik maar meteen even het kilometerteller binnenwerk van de tellerbak die ik op de beurs had gekocht erin gezet. Dat is nu een R 0,604 in plaats van een 0,585. Ik ben benieuwd of de teller dan nu de goede snelheid gaat aangeven.

Verder ook even de tellerunit uit de defecte tellerbak van de beurs gehaald en gangbaar gemaakt. Deze doet het nu ook weer. Mocht het teveel aangeven in m’n 144 GL nu opgelost zijn, dan komt deze unit in m’n Volvo 142 DL. Daar zit nu namelijk ook een 0,585 in en ook die geeft ongeveer 10% teveel aan.

Ook heb ik meteen maar even de lijm die ik op de volvobeurs had gekocht gebruikt.

tandwiel gelijmdWederom om het tandwieltje van de kapotte tellerunit te lijmen. Ik ben benieuwd of deze lijm het wel houdt.

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate