Kilometerteller unit 144GL gedemonteerd

teller gedemonteerdDe kilometerteller en dagteller van mijn Volvo 144 GL doen het helaas niet. Dit is een bekend euvel van dit type tellers en is vermoedelijk ontstaan doordat iemand tijdens het rijden de dagteller heeft gereset. Het tandwiel van de unit die ik voor de toerenteller had gekocht is goed, maar dat is een mijlen teller. Die heeft dus een ander wormwiel en een andere vertanding. Het kapotte tandwiel lag los in de tellerbak. Daarom eerst maar even een poging gegaan om deze te lijmen. Misschien kan ik er ook nog wel aan weerszijden clipjes omheen doen. Tegelijkertijd maar eens op zoek naar een vervangende teller. Gelukkig zit in de eerste 240-serie hetzelfde systeem.

3 gedachten over “Kilometerteller unit 144GL gedemonteerd”

  1. Hoi Lars, is het je nog gelukt om de teller te repareren? Ik heb hetzelfde probleem met de teller van mijn 164. Deze is niet door midden maar heeft wel een barst. Ik heb 2 messing ringetjes gemaakt voor beide zeiden van het tandwiel, waardoor deze weer strak op het asje zit. Helaas slipt het tandwiel nog steeds vaak over het wormwiel bij de tientallen en stopt hij soms met tellen wanneer hij weer naar de volgende 100km springt (dagteller). Het lijkt er op dat de tandjes toch wat versleten zijn. Ik was benieuwd of en hoe jij het misschien wel hebt kunnen oplossen

    Beantwoorden

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate