GT tellers in Amazon van Brinks Historic Motorsport

Een tijdje terug had ik gereviseerde tellers uit een GT cluster van een Volvo 140 gekocht.

Volvo   GT   tellers

Deze wil ik in mijn Amazon combi gaan zetten. Deze week tussendoor ging ik eens kijken hoe dat het beste in het dashboard zou passen. Mijn inspiratie was de set die ik op eBay te koop had zien staan.

R   sport   cluster   Amazon

Maar in de praktijk is er in het dashboard van een Amazon standaard geen ruimte voor 80mm tellers. (Bij een Katterug wel, want daar blijft de onderste rand ook in het zicht.)

custom   GT   instrument   cluster   maken

Het onderste randje verdwijnt bij een Amazon namelijk achter het dashboard. Via de Facebook groep VKV Jongerenregister kreeg ik al de nodige nuttige tips. Pieter Kok gaat me de technische tekening van zijn GT cluster in zijn combi toesturen en Remco Brinks van Brinks Historic Motorsport nodigde me uit om te komen kijken hoe het zat bij hun rally Amazon. Dit is overigens de Amazon waar Olaf Pothoven in rijdt en ik onlangs voor m’n vader de getunde B18 van kocht.

De Amazon wordt op dit moment opnieuw opgebouwd voor het volgende rally seizoen, maar het dashboard lag gelukkig binnen handbereik. Conclusie is dat het een kwestie is van het onderbreken van de chromerand die net onder het dashboarddekje loopt. Op die manier is er ruimte om de tellers precies links en rechts van de stuurkap iets te laten zakken.

inkepingen   dashboard   voor   GT   tellers

Daarna een plaatje maken waar de tellerunits in komen.

dashboard   voor   GT   tellers

Remco heeft die voor me overgetrokken zodat ik een mooi en makkelijk voorbeeld heb. Dank daarvoor!

voorbeeld   houderplaat   GT   meters

Mooie projecten en auto’s hadden ze daar trouwens staan bij Auto Brinks in Gorssel.

 

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate