Grotere wielmoeren gekocht voor Volvo velgen

grotere   wielmoeren   VolvoEen van de origineel brede 5,5J Lemmerz velgen had grotere zittingen voor de wielmoeren. Het komt nog al eens voor dat wielmoeren de vast gezet worden waardoor de zittingen beschadigen en de wielmoer steeds minder grip krijgt. Omdat origineel brede velgen relatief zeldzaam zijn en gemiddeld al snel meer dan 300 euro per set kosten is het zonde om die dan zomaar bij het oud ijzer te doen.

Een zoektocht naar alternatieven leidde naar de Massey Ferguson tractoren. Daar worden wielmoeren met exact hetzelfde schroefdraad gebruikt te weten onderdeelnummer 195490m1. Daarom meteen een aantal gekocht. In de eerste plaats om mee te geven bij het inmiddels verkochte setje 1538 Lemmerz velgen voor dat ene wiel.

Wellicht komen ze ook nog wel van pas bij velgen die niet voorzien zijn dan een grotere zitting. Daarvoor moet ik ze echter nog wel iets af laten draaien. De Massey Ferguson moeren hebben een platte kant vooraan, terwijl originele wielmoeren tot het uiteinde taps zijn. Bij de vergrote zittingen is dit geen probleem, maar bij standaard zittingen past zo’n grote moer net niet.

grotere   wielmoeren   brede   velgen   volvo   amazon

standaard   wielmoer   amazon

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate