Gestrand met de Volvo 244, accu op

gestrandDe starthulp voor mijn 144 GL is blijkbaar te zwaar geweest voor de 244. We gingen met de 144 heen en met de trein terug. Starten deed hij nog wel na een nachtje op het station, maar bij een kruising sloeg hij af en wilde hij niet meer starten. De startmotor ging niet eens meer rond.

Een automaat kun je niet aanduwen, dus daarom maar de ANWB gebeld. Die waren er gelukkig na 20 minuten. Hij heeft de accu nog even getest en die kreeg inderdaad de indicatie ‘vervangen’. Ook bleek dat bij stationair draaien de dynamo maar 12,9 volt gaf. Op toeren gaf hij wel netjes 14 volt. Gisteren hielp het stationair draaien tijdens de starthulp voor de 144 dan ook niet. Ondanks dat werd de accu steeds leger.

Na de starthulp van de ANWB prima naar huis kunnen rijden. Daar maar meteen aan de acculader gezet. Nu maar z.s.m. de accu vervangen.

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate