Gedore ring-steek sleutelset en remleiding

Gedore ring steek set en 475mm remleidingHet te lassen balkje aan mijn camper zit in de buurt van de remleiding en de oude wartel wilde niet los. Daarom ga ik de leiding maar doorzagen zodat ik een dop of ringsleutel op de nippel kan zetten. Het is wel handig als de bus gewoon blijft remmen, dus ik heb vast nieuwe remleiding gekocht. Ik heb nog even getwijfeld of ik Cunifer (een legering van koper, nikkel en staal) zou nemen omdat dat harder en sterker is dan koper of staal en ongevoelig voor corrosie. Het nadeel is echter dat je dan een stuk duurder fels gereedschap nodig hebt. Daarom maar besloten om het gewoon bij 4,75mm kopeneren leiding te houden. Voordelig gekocht bij Arie.nl en ook nog maar een 6mm puntlasboor besteld om te gebruiken naast de gisteren gekochte puntlasfrees.

Daarnaast ook een prachtige nieuwe set ring-steek sleutels type 7 van het merk Gedore gekocht op Marktplaats. Goed gereedschap is immers het halve werk. Deze 18-delige set bevat sleutels van maat 5 tot en met 22 en als bonus nog een Bahco 24mm en een Stahlwille 8-10 ringsleuteltje.

2 gedachten over “Gedore ring-steek sleutelset en remleiding”

 1. Hoi Lars,
  Voor dat geld had je dus ook de speciale remwartelsleutels kunnen kopen, dat zijn dikkere ringsleutels met een opening zodat je ze over de remleiding kunt schuiven.
  Trouwens met een gampinggasbrandertje warm stoken wil ook altijd helpen.
  groetjes Twan.

  Beantwoorden
  • Hoi Twan,
   De aanschaf van de ring-steek set hing niet direct samen met het remmen verhaal, maar de spullen kwamen toevallig tegelijk binnen vandaag. Die speciale remwartelsteutels heb ik, ook van Gedore, maar ook die dreigden de schampen.
   Warmstoken had gekund, maar gezien de overall staat vervang ik het spul liever. Het zijn nog stalen leidingen en die corroderen op den duur. Maar misschien dat ik de boel desondanks nog wel even verhit. Het T-stuk achteraan schijnt nog wel eens te sneuvelen bij een VW T3. Goede tip, dankje.
   Het setje nieuwe sleutels was overigens overigens bij een particulier die gelukkig niet de hoofdprijs vroeg.
   Groeten Lars

   Beantwoorden

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate