Elektromotor en bak eruit en puck en toplager gemonteerd

In augustus had ik de puck gedemonteerd omdat ik nog een optimalisatie wilde doorvoeren voor het toplager. Daarna de versnellingsbak eraan gemaakt en het blok erin gehangen om zo de motorsteun te maken en met de auto naar de Volvobeurs te gaan.

Inmiddels had ik mijn ideeën voor het borgen van het toplager ook besproken met Mischa van Garage71 die de puck heeft gemaakt. Hij gaf aan dat de passing als klemvast ontworpen was en dat dat afdoende was. Het enige wat dus nodig was, is een lager met een buitendiameter van 32mm in plaats van de originele van Volvo met een buitendiameter van 35mm.

Omdat de body nu in het spit gaat voor het vervolg van de restauratie na de voorbereidingen voor het nieuwe schuifdak moet hij helemaal kaal. Daarom de elektromotor en bak er weer uit gehaald.

motor   en   bak   gedemonteerd

Daarop meteen de puck weer gemonteerd. Door hem even te verhitten schoof hij er heel makkelijk op en hij wordt ook nog geborgd met een imbusbout op de spie dus die zit goed vast. Moet ook wel met een koppel van 300 Nm.

puck   gemonteerd

Ook het toplager in de as geplaatst. Wel nog even checken of hij er niet nog iets dieper in moet om voldoende ruimte de bieden aan de prise as terwijl de as er wel in steekt.

toplager   erin

Tot slot kwamen vandaag ook de nog bestelde lamellenschijven binnen. Na een tip op het forum heb ik die bij het repareren van het dak voor het eerst gebruikt. Had ik veel eerder moeten doen, wat werkt dat lekker!

lamellenschijven   rodiac   vision

In de bouwmarkt zijn ze erg duur, 5 euro per stuk voor 115mm exemplaren. Ik heb bij Hofman Techniek de 125mm vision lamellenschijf van Rodius in korrel 40 gekocht voor 5,14 per stuk en de gewone Rodius lamellenschijf in korrel 60 voor 2,55 per stuk.

Ook nog even het gaatje in het dak dichtgemaakt waar een dak antenne had gezeten.

gaatje   dak   antenne   dicht

En tegen het roesten meteen aan beide zijden even behandeld met Ferpox.

gaatje   dak   ferpox

Nu verder met het demonteren van de laatste losse delen zodat hij daarna in het spit kan.

1 gedachte over “Elektromotor en bak eruit en puck en toplager gemonteerd”

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate