Eezibleed remontluchter van Gunson en Midlock gekocht

Remmen en de koppeling ontluchten kan in je eentje een lastige klus zijn. Ik had al eens een Gunson Eezibleed set gekocht. Daarmee zet je met hulp van luchtdruk uit een (reserve)wiel druk op het systeem. Dan hoef je alleen maar de nippels in de juiste volgorde open te draaien en wordt de lucht er zo uit geperst. Oh ja, wel ervoor zorgen dat je genoeg vloeistof blijft bijvullen. Ik had de dop van mijn setje echter te vast gedraaid waardoor hij was gescheurd en lekte. Dichtplakken hielp wel als tijdelijke oplossing.

Op marktplaats kwam ik een ontluchting set tegen die wegens magazijnopruiming werd aangeboden. Een complete nieuwe Midlock set met alle toebehoren zoals aansluitdoppen en een extra reserve reservoir.

Gunson   Eezibleed

Dan heb ik mijn oude nog als reserve. Handig om zo de setjes klaar voor gebruik te hebben liggen. Voor een Amazon met enkel systeem moet de slang namelijk worden aangesloten op een oude dop van een hoofdremcilinder. Bij de types met een doorzichtig opzet reservoir passen de standaard meegeleverde doppen wel. Wellicht dat ik op mijn Amazon ook wel zo’n los doorzichtig inschroef reservoir ga maken. Deze zijn kant en klaar te koop. Dan kun je altijd in een oogopslag zien of er nog genoeg remvloeistof in zit.

5 gedachten over “Eezibleed remontluchter van Gunson en Midlock gekocht”

  1. Ik kan helaas het setje met ontluchter dat jij hebt gekocht niet meer vinden, maar okay, er komt vast wel weer eens wat tevoorschijn op marktplaats of zoiets. Ik zou het trouwens glad vergeten zijn om de druk terug te laten lopen, want zo ben ik wel. Ik hou erg veel van mijn 480, maar erg handig ben ik niet ;).

    Groetjes,

    Jeroen

    Beantwoorden

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate