Eerste rit met 1800ES naar APK

1800ES APK klaarVandaag was het zover, op naar de APK. Het eerste stuk ging prima. Helaas wilde hij niet meer stationair lopen toen de motor eenmaal warm was. Na drie keer stilvallen heb ik het gelukkig toch gehaald tot de APK. De keurmeester was erg te spreken over de auto en het laswerk. Helaas is de auto wel afgekeurd. Los van het “motor loopt niet stationair” nog een paar kleine punjtes zoals de ruitenwisserbladen (heb ik nieuw liggen, alleen was ik vergeten erop te zetten), even de benzineslangen bij elkaar binden achter onder de auto en de handremkabel goed vastzetten. Tot slot is de remdruk niet goed (hij bouwt pas helemaal onderin druk op). Dit is vreemd omdat alles is vernieuwd, van remklauw, tot remleiding, slangen en hoofdremcilinder. Die laatste lekt een beetje uit de dop. Mijn vermoeden is dan ook dat die niet goed is, ondanks dat hij nieuw is. Maar even terug naar de leverancier dus.

Tot slot bleek de lange stilstand niet goed te zijn geweest voor de achterste krukaskeerring. Die begon opeens te lekken nu hij eenmaal belast werd. Dus die ook nog “even” vervangen.

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate