Doorzichtig opzet remvloeistofreservoir voor Amazon gekocht

Na de aanschaf van twee doppen met remvloeistof niveau sensor had ik nog een doorzichtig opzet reservoir (672769) nodig waar deze dop op past. Bij de clubshop van de Volvo Klassieker Vereniging zijn deze 49,95 euro per stuk. Veel geld voor een stukje plastic in mijn ogen.

Via het VolvoKV forum werden twee gebruikte doppen aangeboden voor minder dan de helft per stuk. Deze heb ik beide maar gekocht. De ene is voor de gewone Amazon en de andere komt op de combi.

doorzichtig   opzetreservoir   hoofdremcilinder   Volvo   Amazon   672769

De nieuwe dop met vlotter / niveausensor past er inderdaad perfect op. Dat is overigens maar goed ook want de van de bijgeleverde doppen is er eentje stuk en de andere hoort op de hoofd koppelingscilinder en niet op het remsysteem.

Aanvulling

Het is een APK eis geweest voor personenauto’s in gebruik genomen na 30 juni 1967. Dit stond in artikel 5.2.32 van het voertuigreglement maar is vervallen per 01-05-2009)  omvatte het volgende:

Personenauto’s, in gebruik genomen na 30 juni 1967, moeten indien het hydraulisch remsysteem niet is voorzien van een toegankelijk remvloeistofreservoir, waarvan het vloeistofpeil te controleren is zonder het reservoir te openen, zijn voorzien van:

  • a. een deugdelijke waarschuwingsinrichting die in werking treedt zodra het niveau van de remvloeistof onder het vereiste minimum niveau is gedaald, of

  • b. in geval van een gescheiden remsysteem een deugdelijke waarschuwingsinrichting die in werking treedt zodra een van de kringen van het remsysteem faalt.

Nu geldt alleen nog (bron RDW handboek d.d. 11-02-2015) “In de reservoirs van het hydraulisch remsysteem moet voldoende remvloeistof aanwezig zijn.” Waarschijnlijk is deze wijziging doorgevoerd om de APK regelgeving eenvoudiger te maken. Het geeft echter wel het belang aan van het makkelijk visueel kunnen controleren van het peil.

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate