Distributieriem, spanrol en tegenhouder voor Volvo 940

distributieriem   spanrol   tegenhouderBij een Volvo 940 moet de distributieriem iedere 75.000 km of uiterlijk om de 5 jaar vervangen worden. Ik ga die van mij preventief vervangen en neem meteen de spanrol mee en plaats daarvoor ook een nieuwe. Bij Timen Smit in Vaassen heb ik de benodigde spullen gekocht. Een tegenhouder voor de onderste poelie, een Quinton Hazell riem met halfronde nokken voor mijn B230FK motor en dus een spanrol.

Van Timen kreeg ik nog de tip om vooral even te kijken naar hoe de distributie nu staat en me niet blind te staren op de merktekens. Bij de onderste poelie kunnen de spiebaan en het merkteken verdraaien doordat de buitenrand van de poelie in rubber gevulcaniseerd is en op die manier vast zit aan de kern. Hij vertelde dat dit bij ongeveer 1 op de 10 gevallen verdraait.

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate