Defecte M47 met mechanische telleraansluiting en aandrijfas

M47 met aandrijfasAfgelopen zomer kocht ik een M47 (5-bak) met een afgedopte kilometerteller aansluiting. Ik ben een tijdje op zoek geweest naar zo’n mechanische teller aandrijving unit (huisje, een tandwiel en twee O-ringen), maar dat was lastig te vinden of toch relatief prijzig (incl. verzenden). Omdat ik er geen haast mee had, heb ik die zoektocht gestaakt.

Nu kwam ik op marktplaats een defecte vijfbak met mechanische telleraandrijving tegen, zelfs compleet met aandrijfas voor een interessante prijs. Alleen de achteruitrijschakelaar ontbreekt. In eerst instantie kan ik deze bak mooi gebruiken als donor voor de bak die ik eerder kocht, maar wellicht is hij ook nog wel te reviseren.

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate