Cruise control handle en knipperlichtglas voor 245 gekocht

cruise control handleEen tijd geleden heb ik al een cruise control set gekocht voor mijn 245. Die handle was echter niet zo heel mooi. Toevallig kwam ik wat onderdelen tegen, waaronder een nieuwe handle en knipperlichtunits compleet met glas voor mijn type 245. Het glas was een van de APK puntjes, dus dat is ook weer mooi meegenomen.

2 gedachten over “Cruise control handle en knipperlichtglas voor 245 gekocht”

 1. Hoi,

  Ik vraag me een aantal dingen af met betrekking tot een cruise control voor een 240 station.
  – Kan dit op elke type ingebouwd worden? [1984]
  – Is het monteren en aansluiten te doen voor een gemiddelde Volvo-hobbyist?
  – Wat zijn de kosten van zo’n handle?

  Met vriendelijke groet, Niek Venneker

  Beantwoorden
  • Er zijn voor de 240-serie drie soorten cruise controls. Alleen met de handle ben je er niet. Er hoort ook een opnemer en regelunit bij. Zie mijn post ‘Diverse onderdelen o.a. cruise control 240 gekocht‘.
   Een set kost meestal zo’n 100 a 150 euro. Inbouwhandleidingen zijn wel te vinden, o.a. op http://www.240.se. Zie bijvoorbeeld inbouwhandleiding 2-27-13.pdf (cruise control voor Volvo 240 uit 1981-1985) of inbouwhandleiding 2-27-19.pdf (cruise control voor Volvo 240 na 1986).

   Beantwoorden

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate