Complete B23E en motortakel opgehaald

B23E compleetDe niet al te beste compressietest van mijn B23E in mijn Volvo 244 GLE en een poging om dit te repareren door de distributieriem stand te controleren waren niet erg hoopgevend. Nog steeds loopt het blok slecht en wil de auto niet harder dan 120 km/u. Daarom ben ik maar op zoek gegaan naar een vervangend blok. Via Marktplaats kwam ik in contact met Jan uit Nagele, die veel onderdelen te koop heeft.

Bij hem heb ik een complete B23E gekocht. Dit blok heeft 240.000 km gedraaid en nooit op gas gelopen. Verder is hij helemaal compleet met startmotor, vrijwel nieuwe dynamo, alle injectie delen en zelfs de BW55 hangt er nog met aandrijfas aan.

Een mooi moment om de motor en bak samen te vervangen. Wel komt er dan meteen een AW71L achter die ik al een hele tijd heb liggen. Om dit zelf thuis te kunnen regelen heb ik ook maar meteen een gebruikte motortakel gekocht. Deze was toevallig voor weinig te koop in de buurt.

motortakelHij is compleet evenaar en perslucht bediening. Voor Volvo-vrienden in de buurt is hij te huur / te leen.

 

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate