Combi weggebracht naar restauratie cursus

Nadat ik de donor combi had gesloopt heb ik niet veel meer aan mijn auto gedaan. Ik ben vooral bezig geweest met opruimen, schoonmaken en voorbereiden voor komende week. Ik ga namelijk een oldtimer restauratiecursus volgen bij Van Wel Oldtimer restauratie. Bij deze cursus kun je je eigen auto meenemen. Zo leer ik én beter plaatwerken én boek ik voortgang. Mijn plan is om met de achterschermen aan de slag te gaan. Daarom heb ik ook de linker achterdeur erin gezet.

In eerste instantie paste hij niet goed en zat hij aan de achterkant te hoog. Helaas wilden de bouten van de scharnieren niet echt los, maar er even een oude bout op lassen deed wonderen.

scharnier   linksachter   loshalen

De scharnieren zijn niet echt te stellen dus ik dacht, laat ik ze eens omwisselen en toen paste de deur opeens erg goed. Straks wel even goed boven en onder markeren dus.

deur   linksachter   afgehangen

Verder vooral bezig geweest met inpakken van de spullen die ik mee wilde nemen en de body fixeren op de mover. M’n zoontje wilde graag helpen met opladen.

hulp   met   opladen

En daarna op naar Haaren.

aangekomen   bij   van   wel   oldtimer   restauratie

Inmiddels staat alles daar klaar om aan de slag te gaan. Ik heb m’n eigen lasapparaat meegenomen om die zo beter in te leren stellen.

klaar   om   te   beginnen

Ik ben benieuwd hoe ver ik kom en heb er zin in, wordt vervolgd.

Update: Chademo socket

Inmiddels ben ik erover uit dat de Chademo snellaad aansluiting toch ook achteraan moet komen. Ik kon vooraan geen mooie plek vinden. Technisch is dat de beste plek omdat daar alle hoogspanning toch al samenkomt bij de controller. Enige optie was nog geweest in het voorscherm zoals moderne plugin auto’s dat hebben.

EV   laad   aansluiting   linksvoor

Dat zou nog behoorlijk complex worden bij een combi. Enerzijds omdat het voorscherm afneembaar is maar ook omdat je vrij weinig diepte hebt tot het A-paneel en je dan weer een mooi en goed sluitend dekseltje moet maken.

De gewone laad aansluiting komt linksachter op de plek van de originele tankdop. De snel laad aansluiting rechts, gespiegeld aan de originele tankdop plek. Aangezien ik komende week met het rechter achterscherm aan de slag ga, is het wel handig om de houder voor die socket dan ook meteen voor te bereiden. Gelukkig kon Anne van New Electric me er nog snel eentje leveren.

Chademo   socket

Rest nog de vraag wat voor dummy dop ik op het deksel van de socket zal zetten. De echte afsluitbare dop zoals die ook op de sedan zit:

tankdop   zoals   sedan

Of de combi specifieke dop:

tankdop   combi

Update: Het wordt aan beide zeiden de originele combi dop, dus maar even op zoek naar een tweede dop.

Update 2: Positie Chademo snellaad aansluiting

Wat ik in gedachten had gaat niet passen of wordt heel ingewikkeld. De originele tankdop is namelijk kleiner dan de Chademo socket als je het scharnier meerekent.

tankdop   te   klein   voor   chademo   socket

Voor het scharnier en de sluiting zou ik dan nog weer een uitsparing moeten maken waardoor je vreemde gaten krijgt links en rechts van de dop. Tijd voor een nieuw plan: toch maar vooraan, maar dan achter de grille die ik dan laat scharnieren.

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate