CO2 argon las menggas gekocht bij Bus in Deventer

Gisteren bij het lassen van de binnendorpel van mijn 123GT zag ik dat m’n gasfles bijna leeg was. Het menggas bestaat voor 85% uit argon en 15% CO2 en wordt tijdens het lassen rondom de vlamboog geblazen om ervoor te zorgen dat er geen zuurstof bij kan komen en is niet altijd even makkelijk te verkrijgen.

Mooie activiteit om op m’n pappadag even een nieuwe cilinder te kopen. Het was alweer een hele tijd geleden dat ik voor het laatst een nieuwe vulling had gekocht en ik wist niet meer precies waar in Deventer dat was. Ergens op industrieterrein Kloosterlanden. Na wat zoeken kwam ik uit bij Westfalen, maar die konden me niet helpen. Het bleek dat het bedrijf waar ik het altijd kocht, Bedego inmiddels overgenomen was en verhuisd was naar Raalte.

In mijn zoektocht had ik ook Bus Handelsmaatschappij gezien en die zijn distributiepunt voor Linde gas. Daar kon ik gelukkig terecht.

Linde   lasgas   halen   bij   Bus   Deventer

Staat de drukmeter mooi weer op bijna 200 bar. Daar kan ik wel weer even mee vooruit.

Menggas   200   bar

1 gedachte over “CO2 argon las menggas gekocht bij Bus in Deventer”

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate