CAD tekening bumpersteun houders gemaakt

In december had ik al een begin gemaakt met de CAD tekening voor de bumpersteun houders. Toen was het vooral nog de vorm die ik vrij snel had staan, maar het kostte me nog heel wat puzzelen voordat ik het tekenen echt een beetje onder de knie had. Gelukkig heb ik wel een ochtendje hulp gekregen van twee ervaren tekenaars om zo een snellere start te kunnen maken. Inmiddels is het ontwerp gereed en ga ik wat offertes opvragen om de onderdelen te laten lasersnijden.

bumpersteun   houders   ontwerp

Ik heb ervoor gekozen om de zijkanten zo te ontwerpen dat ik vier dezelfde kan laten snijden. Al naar gelang of ze links/rechts of binnen/buiten komen kan ik de flapjes zelf op een andere manier omzetten.

De maten opnemen en het passen kon ik mooi doen met mijn barnfind combi die gelukkig nog erg goede steunen heeft.

passen   onder   de   voorbeeldauto

De originele houder heeft een uitsparing voor de bumpersteun, maar om die er in te laten stansen is erg duur. Daarom heb ik gekozen voor een afstandhouder van de juiste dikte. Met proplasjes maak ik dan de basisplaten op de afstandhouder vast.

Update

Ik heb de 6 mm gaten voor de proplasjes er ook maar meteen even iedere 15 mm (hartafstand) in getekend. Dan zitten ze tenminste perfect in het midden van het tussenprofiel en scheelt het weer 40 keer boren.

basisplaat   met   6mm   proplasgaatjes

Ik ben benieuwd dat zoiets laten lasersnijden nou eigenlijk kost, wordt vervolgd…

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate