Buitendorpel combi rechts zit erin & meer

Het is inderdaad nu lekker meters maken bij Peter Overmars. Lekker opgeschoten met de rechterkant. De binnendorpel goed schoongemaakt.

binnendorpel   rechts   schoonmaken

Het voorste deel van de buitenwielrand nog wat gerekt zodat hij goed paste en de binnenrand goed in vorm geklopt zodat hij goed aanlag. Daarna konden we hem op z’n plek klemmen.

fixeren   voorste   deel   wielrand   buiten   rechts

Uiteraard de binnenzijde goed schoongemaakt en ingespoten met zinc coat. Daarna heeft Peter hem vastgelast, eerst aan de bovenkant.

deurkant   wielrand   rechts   gelast

Daarna moest eerst de buitendorpel erop en dus de binnendorpel ingespoten met Innotech Zinc Coat. Verder ook nog even de uitlijning van de deuren en die van het voorscherm verbeterd.

binnendorpel   in   zinc   coat   gespoten

Vervolgens de buitendorpel erop gezet nadat ook deze was schoongemaakt op de te lassen plekken en aan de binnenzijde was ingespoten met zinc coat.

buitendorpel   rechts   erop

Daarna heeft Peter de dorpel en wielrand afgelast en de hoek achter de dorpel dicht gemaakt.

hoek   achteraan   dorpel   rechts   gelast

Laatst had ik met Jacco al de laadsocket in het achterscherm gemaakt. Anne van New Electric had me al gewaarschuwd dat je bij ombouw naar elektrisch vaak tegenkomt:

It would fit if we could get it in…

Zo ook met de socket. Er moest een “bakje” komen waardoor er voldoende ruimte is om de socket van binnenuit erop te schuiven, ook als het schelpje weer op z’n plek zit. Dit bakje sluit nu meteen aan op de batterijenbak waardoor de bekabeling netjes binnendoor kan lopen. Een mooi kunstwerkje (in progress) van Peter.

socket   box

bakje   montage   laadsocket

Het eruit gezaagde plaatwerk valt er straks als dekseltje precies in en wordt vastgezet achter de bekleding van het zijpaneel.

Tot slot ook een begin gemaakt met de A-stijl aan de linkerkant. Gelukkig is deze beter dan die aan de rechterkant.

begin   reparatie   a   stijl   links

Voor de zekerheid toch best hoog open gemaakt en klaar voor plaatsing van een nieuwe kopse kant.

a   stijl   links   open

Wordt vervolgd….

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate