Brieven met trekgewichten Amazon en Amazon combi ontvangen van Volvo

brieven trekgewichtOm een aanhanger te mogen trekken, moet het maximaal toegelaten trekgewicht vermeld staan op het kenteken. Bij mij ontbreekt dit, dus even op de RDW site gekeken en contact opgenomen. Zij lieten mij het volgende weten:

Bij het trekken van een aanhangwagen/caravan is vermelding van de trekgewichten op het kentekenbewijs deel I nodig. Staat er nog geen vermelding op uw kentekenbewijs, dan moet u voor aanpassing het volgende naar de RDW sturen:

  • het complete kentekenbewijs (het kentekenbewijs bestaat uit: Deel I, Deel II en een Overschrijvingsbewijs).
  • een begeleidende brief waarin u ons vraagt om het trekvermogen op uw kenteken te vermelden (het is hierbij niet nodig om de gegevens van de trekhaak te vermelden)

De RDW beoordeelt of de wijziging kan plaatsvinden of dat de RDW het voertuig eerst moet keuren.

Om de kans op een aparte keuring te verkleinen heb ik vervolgens een mailtje gestuurd aan Volvo Nederland met het verzoek of ze mij het maximale trekgewicht voor een Volvo Amazon en Volvo Amazon Combi konden specificeren. Van hen kreeg ik het volgende antwoord:

Wij verzoeken u vriendelijk om opgave van het bouwjaar en volledige chassisnummer van beide auto’s omdat anders de RDW de verklaring niet accepteert.

Vervolgens maar meteen voor m’n hele verzameling voor zover ik er een trekhaak op wil de gevraagde gegevens opgestuurd.
Vandaag ontving ik een hele stapel brieven met per auto de gevraagde gegevens. Alle Amazon sedan varianten hebben een toegelaten trekgewicht van 1.000 kg. geremd. De combi mag 1.200 kg. geremd trekken. Overigens moet dan wel een goedgekeurde trekhaak gemonteerd zijn die is goedgekeurd voor ten minste hetzelfde trekgewicht en dit moet terug te vinden zijn op het typeplaatje. Een trekhaak zonder typeplaatje zal de RDW beschouwen als ongekeurde trekhaak met als gevolg dat er maximaal 750 kg. mag worden getrokken. Binnenkort maar eens een poging doen met de eerste auto.

2 gedachten over “Brieven met trekgewichten Amazon en Amazon combi ontvangen van Volvo”

  1. Dag Lars, Ik las je topic over het trekgewicht op kenteken. Ik heb zojuist Volvo Nederland gebeld en degene die ik aan de lijn kreeg heeft in de archieven gezocht en niets terug kunnen vinden over trekgewicht. Heb jij destijds per kenteken een verklaring van Volvo Ned. ontvangen ? Heb je ook een verklaring voor de geïmporteerde auto (naar ik aanneem: DE-23-01) ontvangen? Hoe is de aanvraag bij RDW vervolgens verlopen? Alvast bedankt voor je reactie. M.v.g. Pieter

    Beantwoorden

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate