Kantelbare boorklem, dunne lashandschoenen, zetbekken, boren en lasgas gekocht

Naar aanleiding van een reactie van Jan op mijn bericht over het maken van een autobok voor mijn combi dat het beter is om tijdens het boren met de kolomboor het werkstuk niet met de hand vast te houden ben ik eens gaan zoeken. Hij heeft eigenlijk wel een goed punt. Ik kwam uit bij een 90-graden draaibare boorklem bij Rubenco (eigenlijk een HBM product). Is niet enorm hoge kwaliteit en eigenlijk koop ik liever geen HBM, maar voor dit doel volstaat het prima.

draaibare   boorklem

Enige punt is wel dat je zo niet heel strak langs de klem kunt boren, maar goed met de relatief dunne plaat die ik gebruik en desnoods met ondersteunen met hout zal dat wel goed gaan.

boorklem   horizontaal

Dunne lashandschoenen

Tijdens het shoppen kwam ik ook dunne leren lashandschoenen tegen. Meestal gebruik ik dunne PU-Flex handschoenen, ook met lassen, maar daar gaan de spetters dwars doorheen. Deze nieuwe zijn met 12,75 per paar niet goedkoop, maar ze zitten als gegoten en nu dus geen hete spetters meer op mijn handen en polsen.

lashandschoenen   zetbekken   boren

Daarnaast heb ik ook nog zetbekken voor op de bankschroef en een nieuw setje boren uit de aanbieding gekocht.

Lasgas

M’n vorige cilinder lasgas kocht ik in december vorig jaar en in nog geen vier maanden was die alweer leeg. Tijd voor een nieuwe en dus even langs Bus in Deventer geweest. Nu weer 200 bar druk en 2,2 kuub CO2 / Argon dus ik kan weer even vooruit.

lasgas

Nu eerst de body mover afmaken en dan verder met de buitendorpel.

 

9 gedachten over “Kantelbare boorklem, dunne lashandschoenen, zetbekken, boren en lasgas gekocht”

  1. Dank! En dat triggert dan weer dat het misschien ook leuk is om TIG lassen eens te proberen. Jammer dat je daar weer andere apparatuur voor nodig hebt. Voordeel van MIG vind ik dat je altijd een hand vrij hebt. Maar wat ik lees over TIG is dat het veel gecontroleerder last en uitermate geschikt is voor de dunne autoplaat (waarschijnlijk na de nodige oefening).

    Beantwoorden
  2. Ik heb een simpel weldpartner toestel, werkt perfect omdat ik met hele lage stroom kan lassen. Ga binnenkort wel overstappen op 20l flessen kosten maar €5 meer om te vullen ipv 10l. Ik krijg 10l met gemak op in 1-1,5maand

    Beantwoorden

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate