Boeken over zelf een elektrische auto bouwen gekocht

Om me wat verder in te lezen in het ombouwen van de Volvo Amazon combi naar elektrisch, heb ik een tweetal boeken gekocht. Building an electric vehicle geschreven door Ken Watkins en The Electric Vehicle Conversion Handbook van Mark Warner.

EV   conversie   boeken

Op Amazon.com hadden beide boeken goede reviews. Building an electric vehicle kreeg 4,6 uit 5 sterren en The electric vehicle conversion handbook kreeg 4,0 uit 5 sterren.

Het boek van Ken Watkins is eigenlijk meer een weblog in boekvorm. Op zich een mooie beschrijving van de ombouw van een tweetal auto’s maar weinig technische onderbouwingen. Wel nuttig en leuk om het hele conversie proces zo stap voor stap in woord en beeld te zien.

weblog   in   boekvorm

Het boek van Mark Warner, the electric vehicle conversion handbook kreeg een lager cijfer op Amazon, maar persoonlijk vind ik dat een beter boek. Het is toegankelijk geschreven en bouwt de uitleg geleidelijk om van makkelijk en generiek naar specifieker en ingewikkelder. Het is een mix van uitleg, foto’s van componenten en (elektrotechnische) onderbouwingen.

conversie   handboek

Enige nadeel is dat het wat gedateerd overkomt aangezien loodaccu’s centraal staan terwijl LiFePO4 batterijen volgens mij steeds meer en meer gebruikt worden.

Dan blijft het Internet en bijvoorbeeld het forum http://www.diyelectriccar.com toch een erg goede bron om dingen uit te zoeken. Tips voor aanvullende boeken of websites die het bekijken waard zijn, zijn van harte welkom in een reactie.

Hier alvast een lijstje van mooie ombouw verslagen:

1 gedachte over “Boeken over zelf een elektrische auto bouwen gekocht”

 1. Hoi Lars,
  Wat een prachtige conversion blog wordt dit! Boeiend en leerzaam om te lezen.
  Nog een tip: de elektrische BMW Z3 cabrio van Steven Boks, een zeer geslaagde ombouw die in 2012 RDW toelating kreeg: http://www.evz3.com
  Groet,
  Martijn

  Beantwoorden

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate