Bodemplaat linksachter in combi gelast

Het eerste onderdeel wat ik bij Nordicar als EV combi partner kocht was een nieuwe bodemplaat. Inmiddels zijn we bijna drie maanden verder en zit de plaat er eindelijk in. Dat was ook wel nodig want een eerder reparatie was slecht uitgevoerd met dubbele plaat en niet goed doorgelaste lassen.

rommelig   ingelaste   bodem

Als eerste dus die oude plaat eruit geslepen precies zodanig dat het bakje van de handrem bleef zitten.

ingelast   deel   eruit   geslepen

Vervolgens het gat afgetekend op het reparatieplaatwerk (onderdeelnummer VP120LA-G) en deze vloerplaat al wat kleiner geknipt.

reparatie   plaatwerk   passend   maken

Daarna steeds iets kleiner maken zodat hij precies in het gat valt en de plaat rondom bijna tegen elkaar aan komt te liggen.

reparatieplaat   er   precies   in   zonder   overlap

Ken je dat? Dat je een lijn tekent en voor de zekerheid steeds nog iets teveel plaat laat staan en dan weer passen en meten om uiteindelijk toch precies op de lijn uit te komen?

Overigens was het achteraf niet zo handig om de auto als uitgangspunt te nemen en de plaat vervolgens op maat te maken. De pasvorm van het reparatieplaatwerk voor de bodemplaat was toch nog net iets anders daardoor het veel tijd kostte om de gekromde zijkant goed door te laten lopen. Achteraf had ik beter een groter gat in de auto kunnen maken daardoor ik alleen in het platte vlak voor goed aansluitende plaat hoefde te zorgen. Maar goed, na nog wat knippen, kloppen en slijpen kon ik de eerste hechtjes zetten.

eerste   hechtjes   bodemplaat

Daarna nog her en der de aansluiting optimaliseren en de bodemplaat kon afgelast worden.

bodemplaat   erin   gelast   binnenzijde

Dat is wel een voordeel van het feit dat de body nu in de kantelbrug hangt. Ik kon zo heel makkelijk ook vanaf de onderzijde stukken lassen zonder dat ik recht omhoog hoefde te werken.

bodemplaat   erin   gelast   onderzijde

Nu de lassen nog even netjes afslijpen en nalopen en dan op naar het volgende laswerk. Al overweeg ik ook om nu eerst de bodem maar helemaal te laten stralen. Dan kan ik lekker schoon werken en weet ik precies welke plekken nog aangepakt moeten worden.

Ik kreeg nog het film materiaal toegestuurd van toen ik hiermee aan het lassen was. Dit is opgenomen is door E-xpeditie tijdens het interview voor het artikel “Ik maak mijn droom waar“.

1 gedachte over “Bodemplaat linksachter in combi gelast”

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate