Begin voorbereiden B23E voor Volvo 244 GLE

nieuwe krukaskeerringVandaag meteen maar een begin gemaakt met de B23E die ik afgelopen week opgehaald had. In de eerste plaats de achterste oliekeerring die ik gekocht had erop gezet. Daarvoor moest de automaatbak eraf. Die heb ik niet nodig omdat er een AW71L achter komt, dus die BW55 bak is te koop.

Daarnaast een begin gemaakt met het ontmantelen van de voorkant van het blok. Ik doe er ook preventief een nieuwe distributieriem op. Aan de olieresten te zien kan hij ook wel een nieuwe nokkenaskeerring gebruiken.

B23E voorkant

 

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate