Begin reparatie dwarsbalk en bodem linksvoor 123GT

Laatst had ik de achterdorpel en kriksteun aangepakt en nu was het dwarsbalkje linksvoor aan de beurt. Het leek erop alsof er gewoon een stuk plaat om een slecht balkje heen was gevouwen en her en der was vastgezet. Na openmaken van het “balkje” bleek dat dit inderdaad het geval was.

dwarsbalkje   linksvoor   opengeslepen

oude   plaat   dwarsbalkje   verwijderd

Dat verzin je toch niet? Allemaal dubbele plaat, dat is vragen om ellende. Maar goed, even huishouden met de slijptol en het ziet er alweer een stuk frisser uit.

oud   dwarsbalkje   volvo   amazon   weggeslepen

Maar nog steeds veel dubbele plaat, dus aan de binnenkant maar eens wat losgetrokken.

binnenkant   dubbele   plaat   en   kit   verwijderen

Degene die aan deze auto gewerkt heeft had beter bij een installatiebedrijf kunnen gaan werken als kitter. De plaat werd op z’n plek gehouden met veel kit en weinig lasjes.

dubbele   plaat   binnenkant   eruit

Aan de rechterkant bij de tunnel is de bodem eigenlijk nog heel redelijk. Links moet er ook wel eerst een nieuw stukje in de zijkant. Ik moet echter wel opletten dat ik niet teveel overhoop trek, want het is gepland als een klusje tussendoor onder de carport, geen eindeloze totaalrestauratie. Maar goed, er is al een hoop ellende weg.

roest   resten   dwarsbalkjeroest   resten   bodem

Gelukkig heb ik het nieuwe dwarsbalkje al gekocht bij Nordicar en kan dat er zo onder.

dwarsbalkje   linksvoor   er   los   onder

Op zich wel een voordeel dat de bodem er nu toch al uit is. Anders had ik tijdelijk een “luikje” gemaakt om hem van bovenaf te kunnen lassen. Wordt vervolgd….

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate