Begin gemaakt met reparatie schuifdak combi

Het oude schuifdak was aftermarket, dus geen origineel Counen of Hollandia, niet meer gangbaar en geen onderdelen voorhanden. Voor mij geen optie om te behouden dus. Naar aanleiding van mijn zoektocht naar een oplossing heb ik een vervangend elektrisch schuif kanteldak gevonden. Dit is een Hollandia Vermeulen demo dak met stalen dakplaat. Deze was nog lastig te vinden omdat de daken met stalen dakplaat al zo’n tien jaar niet meer gemaakt worden.

Dit nieuwe dak is echter kleiner dan het oude dak dus ik moet een aantal strips in het dak lassen. Hiervoor heb van Hans een vervangend dak uit een sloper zodat ik al een beetje de goede vorm en bolling heb.

dakplaat   combi

Eerst maar eens alle dreunplaat eraf gehaald. Dat ging op zich vrij goed met een föhn en pakkingschraper en daarna met een föhn en plamuurmes.

Dak   ontdoen   van   dreunplaat

Ik moet een gat in het dak maken van maximaal 38 bij 80 centimeter en 12 centimeter uit de richel blijven. In het oude dak was de richel in z’n geheel weggelaten.

oude   schuifdak   zonder   richel

Dat vind ik niet zo heel mooi, dus ik heb ervoor gekozen om de richel 8 centimeter naar achteren op te schuiven om zo voldoende ruimte te hebben voor de 12 centimeter marge, het gat van 38 centimeter diep en voldoende ruimte aan de voorkant voor de zonnekleppen.

voorbereiden   rand   inlassen   in   dak

Met de lasklemmen die ik had gekocht kan ik het mooi erin hangen en passend maken. Het begint al wat te lijken. Het oude dak inclusief bak heb ik over.

oud   schuifdak

Afmetingen van de dakplaat zijn 90 cm breed en 50 cm diep. Als iemand er nog wat aan denkt te hebben is het gratis af te halen, anders gaat het op termijn naar het oud ijzer.

2 gedachten over “Begin gemaakt met reparatie schuifdak combi”

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate