Bedankt AREPA en Dolmans

Reconditioneren van het leren interieur

Gelukkig werd het in het interieur niet echt heet, behalve achter het dashboard. Maar helaas was er veel gevolgschade omdat iemand probeerde te helpen met een poederblusser.

Volledig lederen interieur met verwarmde stoelen

Eerst een korte samenvatting. Ik heb het hele interieur opnieuw laten bekleden met bruin leer en vier verwarmde stoelen / zitplaatsen geïmplementeerd. Ik heb ook nieuwe bruine deurpanelen geplaatst.

Volvo Amazon bruin lederen interieur
Volvo Amazon stoelverwarming schakelaars

Gevolgen van de brand

Reeds in Zweden wist ik dat de impact van het bluspoeder aanzienlijk was. Het zat overal op de auto en in het interieur omdat de deuren open stonden toen de brandblusser werd gebruikt.

Beschadigd leren interieur brand Volvo

Er was ook goed nieuws. We hadden een fleece kleed op de achterbank gelegd, dus dat werd niet direct geraakt.

Hoe bluspoeder te reinigen?

Toen de auto eenmaal thuis was, besefte ik dat het leer nog goed was, maar hoe kon ik het schoonmaken en het kleverige poeder verwijderen?

Hoe bluspoeder te reinigen?

Ik heb wat onderzoek online gedaan, maar kon geen goede oplossing vinden. Je eigen stofzuiger gebruiken is geen goed idee, aangezien het stof ook in de motor terechtkomt en deze na verloop van tijd beschadigd. Ik zou dus een gespecialiseerde stofzuiger moeten huren, maar ik wilde niet het risico lopen dat ik die zou beschadigen en het zou te plakkerig kunnen zijn.

Reinigen met water zou waarschijnlijk ook niet werken, omdat het dan waarschijnlijk gaat klonteren en alleen maar erger wordt.

De oplossing die ik meestal vond was “breng het naar een gespecialiseerd bedrijf”. Dus deed ik wat verder onderzoek en vond Arepa.

AREPA is een van ’s werelds toonaangevende bedrijven op het gebied van schadebeoordeling en materieelherstel. Wij hebben projecten uitgevoerd in meer dan 60 landen over de hele wereld, en onze vertegenwoordigers staan altijd 24 uur per dag paraat om tijdverlies te beperken en de bedrijfscontinuïteit te waarborgen.

Ik nam contact met hen op en zij stelden voor om eens te komen kijken en de mogelijkheden te bespreken.

Beoordeling ter plaatse en test

Het was een leuke ontmoeting en ze stelden voor om het eens te proberen. Dus namen ze het kussen van de passagiersstoel (degene met het meeste poeder er nog op) mee.

Beoordeling ter plaatse door Arepa

Veelbelovend testresultaat

Zeer snel daarna deelden zij een foto van de eerste resultaten. Het was geweldig!

Lederen zitting gereinigd van bluspoeder.

En ze waren zelfs vastbesloten om het nog verder en grondiger schoon te maken en te reconditioneren.

Dus demonteerde ik de overgebleven delen van de voorstoelen en bracht ze langs.

Verwijderen van elektrisch verwarmde beschadigde voorstoelen
Car seat parts ready for cleaning by Arepa

Verbluffend schoonmaak- en reconditioneringsresultaat!

Het eindresultaat was gewoon geweldig!

Ze hebben het echt naar een hoger niveau getild. Na een grondige reiniging van het leer schakelde Arepa gespecialiseerd bedrijf Dolmans in die adviseerde over en ondersteunde bij de behandeling van het leer.

Arepa en Dolmans hebben het lederen interieur gereinigd en gereviseerd

En ze boden beiden aan om dit te doen als steun/sponsoring voor de heropbouw van mijn auto. Hartelijk dank aan zowel Arepa als Dolmans!!!

Het zal nog wel even duren voordat ik de stoelen weer echt kan gebruiken, maar ik neem jullie mee voor een ritje in de Volvo zodra hij weer de straat op kan.

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate