AW71L automaat aan B23E motor gemaakt

bak aan motorNu de distributie weer goed staat, kon ik een tweede poging doen om de automaatbak eraan te maken. Het geheel is te zwaar om de bak soepel op de koppelomvormer te schuiven. Daarom heb ik eerst de koppelomvormer in de bak geduwd en op de goede plek gezet. Daarna kon ik de bak er makkelijk op schuiven en de koppelomvormer weer aan de flexplaat vastzetten.

koppelomvormer aan

Ook meteen de lange 240 olieleidingen, kickdownkabel en kilometertellerkabel erop gezet. Daarna begonnen met demonteren van de K-jet injectie spullen om die goed schoon te maken. Tevens de kabelboom verwijderd. Deze was op een aantal plaatsen beschadigd. Maar eens kijken of ik een nieuwe kan vinden, of anders de huidige gebruiken.

2 gedachten over “AW71L automaat aan B23E motor gemaakt”

 1. Jouw website bevat een schat aan informatie voor de Volvo sleutelaar. Dank hiervoor.

  Ik heb een vraag over het onderwerp van dit blogbericht;

  – Kan een flexplate 1 op 1 worden overgezet op een B21/23 blok waar eerder een automaatbak achter heeft gezeten?
  Of zijn er meer aanpassingen nodig dan alleen het dunnere vliegwiel?

  Alvast dank voor je reactie.

  Beantwoorden
  • Dank voor je compliment!
   Als er al een automaatbak achter heeft gezeten is het helemaal makkelijk en past het één op één. Anders is het een kwestie van het toplager eruit (i.c.m. handbak en vliegwiel) en de steunbus (i.c.m. flexplaat en koppelomvormer) erin.
   Enige waar je nog op zou moeten letten afhankelijk van het bouwjaar is de aanwezigheid van een BDP sensor. Als je motor deze (nodig) heeft, moet hiervoor een uitsparing in het koppelingshuis zitten.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

OudeVolvo

OudeVolvo is een klassieke Volvo hobby blog van Lars Rengersen.

Ook elektrisch?

Wil je jouw auto (Volvo of een ander merk) ook ombouwen naar volledig elektrische aandrijving? Als spin-off van mijn eigen EV conversie project ben ik EVcreate begonnen voor 'Hulp bij ombouw naar elektrisch'

Zie www.evcreate.nl

EVcreate